Josep Lluís Aguiló

josep lluis aguiló

Josep Lluís Aguiló neix a Manacor l’any 1967. Viu set mesos de l’any a una casa de fora vila al terme de Manacor i el que resta de l’any a Portocristo. És empresari.

Com a Poeta de Barcelona assumeix amb molta il·lusió el repte d’organitzar i participar en un programa d’activitats fet amb la intenció d’aconseguir augmentar la presència social de la poesia en la ciutat. Creu en la necessitat de fer que la poesia sigui avinent als ciutadans no només durant períodes determinats sinó durant tot l’any.

L’any 1986 es publicà el seu primer llibre de poemes, Cants d’arjau, escrit entre els setze i els divuit anys,a la Col·lecció El Turó de poesia, dirigida per Miquel Àngel Riera.

Després d’aquesta publicació, Josep Lluís Aguiló deixà passar un lapse de devuit anys fins que es va decidir a publicar els seus llibres següents. L’any 2004 publicà La biblioteca secreta, també a la col·lecció El Turó, i aquest mateix any publicà el seu tercer llibre, L’estació de les ombres, a l’Editorial El Tall.

El mes de gener de l’any 2005 guanyà el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia amb un quart volum, Monstres. El llibre Monstres, publicat simultàniament per Editorial Moll a les Illes Balears i per Edicions Proa a Catalunya, va rebre, a més, l’any 2006 el Premio Nacional de la Crítica al millor llibre de poemes escrit en llengua catalana i un Esment especial del jurat dels Premis de la Crítica dels Escriptors Catalans.

L’any 2007 va ser guardonat amb el Reconeixement de Mèrits de l’Escola de Mallorquí de Manacor per la seva tasca de creació i difusió de la poesia en llengua catalana i la Universitat de les Illes Balears va publicar el recull Antologia Personal.

El seu últim llibre, Llunari, publicat per Edicions Proa, ha sigut guardonat amb el premi Jocs Florals de Barcelona 2008, això ha fet que Aguiló hagi estat nomenat Poeta de la Ciutat de Barcelona pel període 2008-2009.

La seva obra ha sigut recollida recentment en les antologies Entre dos mil·lennisTretze per tres, Los perfiles de Odiseo Mosaic de Lletres.

______________________________________

Si vols conèixer més el poeta Josep Lluís Aguiló, pots visitar la seva pàgina a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana o la seva fitxa al Qui és qui de les lletres catalanes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: